Трън Ултра Рън

За първи път в историята – „Трън Ултра Рън“!

Дебютното състезание по планинско бягане в Трънско ще се проведе в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти райони в България.

Изживейте бягане през открити и много обзорни участъци, по меки пътеки и каменисти отсечки, по стръмни наклони и през полегати горски райони, в диви долини и край притихнали села. Кулминацията на състезанието са изкачванията на поредица от панорамни върхове.

Открийте очарованието на плетеницата от планини и долини на Краище и бъдете от първите, които ще се състезават тук. Станете състезател и приятел на „Трън Ултра Рън“!

Кога?

29.05.2022 г.

Къде?

Старт/финал: с. Велиново, община Трън.

Трасета

“Бягане до върха”: 13 км; 950 D+;
“Четири върха Tрейл”: 24 км; 1650 D+;
“Десет върха Ултра”: 54 км; 3400 D+.

Съпътстваща програма на „Трън Ултра Рън“

На 28.05.2022 г., в деня преди състезанието, подготвяме разнообразна програма за всички състезатели и гости. Очаквайте подробности и си запазете целия уикенд!

Ще има ли награди на „Трън Ултра Рън“?

И още как! Майстори занаятчии вече изработват уникални по рода си медали и автентични трънски чинии от глина. „Сръчкотилницата“ се намира в с. Бусинци, недалеч от гр. Трън. Медали получават всички, които завършат. Чиниите отиват при спечелите 1-во, 2-ро и 3-то място. Останалите награди запазваме в тайна.

Кои сме ние?

„Трън Ултра Рън“ се организира от Трънското туристическо дружество с подкрепата на Община Трън и много приятели.